Προσοχή!! Γνωρίζεις τι μπορείς να πάθεις από την έλλειψη ύπνου;;;






Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο ύπνος θρέφει τα μωρά αλλά στην προκειμένη η φράση αυτή επαληθεύεται και στους ενήλικες....
Διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην μπορείς να κοιμηθείς και τελικά να μην έχεις όρεξη και ενέργεια για τίποτα!

Εκτός βέβαια από όλα τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ύπνου, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι κάνει και κάτι ακόμη πιο τρομακτικό και σκοτεινό: Συρρικνώνει τον εγκέφαλο!
Για να γίνουμε πιο σαφείς, σε μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Neurology, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα προβλήματα στον ύπνο δημιουργούν διάφορες δυσλειτουργίες στον εγκέφαλο. Στην έρευνα λοιπόν, συμμετείχαν 147 ενήλικες μεταξύ 20 και 84 ετών οι οποίοι έκαναν μαγνητικές εγκεφάλου σε διάστημα 3,5 περίπου χρόνων συμπληρώνοντας παράλληλα και ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους γύρω από τον ύπνο.
Το 35% το οποίο δεν είχε καλή ποιότητα ύπνου, παρουσίασε πιο προβληματική εγκεφαλική λειτουργία, ή για να γίνουμε πιο σαφείς, χρησιμοποιούσαν λιγότερο αποτελεσματικά 2 σημεία του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη λήψη αποφάσεων αλλά και την απομνημόνευση και την ανάγνωση.
Οπότε, καλό θα ήταν να δώσετε λίγη περισσότερη βάση και προσοχή στην ποιότητα του ύνου σας, γιατί όπως βλέπετε δεν προκαλεί μόνο... μαύρους κύκλους.
Πηγή: queen.gr - See more at: http://www.gkourou.com/2014/10/blog-post_942.html#sthash.RUredvsm.dpuf

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »