ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος από το πλαστικό μπουκάλι νερού που αφήνετε στην ζέστη






Είναι αλήθεια ότι τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να παραμορφωθούν αν μείνουν στον ήλιο για πολλή ώρα και ότι μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση και η μυρωδιά του περιεχομένου τους, αλλά δεν αφήνουν επικίνδυνες χημικές ενώσεις μέσα σε αυτό.


Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί ένας μύθος, ότι ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, το οποίο έχει μείνει στον ήλιο ή στο αυτοκίνητο σε υψηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα, μπορεί να αλλοιωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να "εμπλουτιστεί" το περιεχόμενό του με επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο.

Τι ισχύει για την δομή και το υλικό σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού

Τα μπουκάλια του νερού περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο polyethylene terephthalate), επίσης γνωστό ως ΡΕΤ. Μπορείτε να δείτε εάν ένα πλαστικό μπουκάλι περιέχει PET, από τον αριθμό “1” μέσα σε ένα τρίγωνο στο κάτω μέρος του δοχείου. Ένα πλαστικό μπουκάλι νερού από ΡΕΤ δεν περιέχει την ουσία DEHA (di-ethylhexyl adipate), ένα από τα συστατικά που πολλοί πιστεύουν ότι εκλύονται στο νερό, όταν το μπουκάλι αλλοιωθεί από την ζέστη. Καμία ρυθμιστική αρχή υγείας δεν κατατάσσει την DEHA ως καρκινογόνο παράγοντα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. Τα πλαστικά μπουκάλια, επίσης, δεν περιέχουν διοξίνη, που έχει συνδεθεί με εκδήλωση καρκίνου σε κάποιες περιπτώσεις.

Ένα πλαστικό μπουκάλι νερού περιέχει πράγματι ουσίες που εκλύονται στο περιεχόμενο, αν το αφήσετε στον ήλιο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει το χρώμα, τη γεύση ή την οσμή του νερού, αλλά δεν εκλύει επικίνδυνες χημικές ουσίες στο νερό.
Τα πλαστικά μπουκάλια από PET εκλύουν πολύ μικρές ποσότητες αντιμονίου (ένα βαρύ μέταλλο), σε ποσότητες κάτω από το επίπεδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ασφαλές πόσιμο νερό.

Πότε υπάρχει κίνδυνος

Ένας υπαρκτός κίνδυνος για την επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού μπουκαλιού νερού, αφού έχει μείνει στον ήλιο για μέρες, πηγάζει από την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηριδίων στο μπουκάλι. Αν δεν έχετε ανοίξει τα μπουκάλι ακόμα, το εσωτερικό του μπουκαλιού δεν έχει μολυνθεί. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα μπουκάλια, πρέπει να τα πλένετε καλά για να μην μείνουν τα βακτηρίδια στο μπουκάλι και πολλαπλασιαστούν.

Επίσης, σύμφωνα με πολλές έρευνες τα πλαστικά μπουκάλια που κατασκευάζονται από δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), ένα σκληρότερο πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πιο σκληρών δοχείων, μπορεί να εκλύσουν BPA στο νερό όταν θερμανθούν. Τα πλαστικά μπουκάλια με BPA, έχουν τον αριθμό “7” στο κάτω μέρος της φιάλης. Εάν έχετε ένα μπουκάλι νερό από BPA, αν το αφήσετε στον ήλιο για ώρες, είναι πιθανό να εκλύσει κάποιο ποσοστό ΒΡΑ στο νερό.


http://www.livestrong.com


iatropedia.gr

Το διαβάσαμε από το: ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος από το πλαστικό μπουκάλι νερού που αφήνετε στην ζέστη http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_2152.html#ixzz4kMFTQ1oP

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 σχόλια

σχόλια
10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ. delete

Καλή μέρα ,
Ψάχνετε για ένα δάνειο, ψάχνετε για ένα εταιρικό δάνειο, προσωπικά
δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου, δάνειο σπουδαστών, δάνειο ενοποίησης,
μη εξασφαλισμένο δάνειο, επιχειρηματικό κεφάλαιο κλπ. Είστε τραπεζικό δάνειο ή οικονομικό
απόρριψη για έναν ή περισσότερους λόγους. Βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να πάρετε ένα
λύση δανείου! Είμαι ιδιωτικός δανειστής, δανείζομαι σε εταιρείες και
άτομα με χαμηλό επιτόκιο και χαμηλό επιτόκιο 2%.
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: albakerloanfirm@gmail.com

Reply
avatar
1 Νοεμβρίου 2021 στις 11:31 π.μ. delete

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LIGHTSTREAM ©


Η καλύτερη εταιρεία δανείων LIGHTSTREAM είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητούσατε χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε προβληματιστεί για το πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας σας; ή ανησυχείτε για τον online δανεισμό.

Μην ανησυχείτε άλλο γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο έως 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Δάνεια επιχειρήσεων, Δάνεια αυτοκινήτων, Στεγαστικά δάνεια, Φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευών, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

Το LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοί μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις email μας

Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

LIGHTSTREAM ©

Reply
avatar