Ετοιμάζονταν να δηλητηριάσουν πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Την εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων ποτών σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, πέτυχαν προχθές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας, 28, 45, 56 και 59 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 13 άτομα! Κατά την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης λαθραίων ποτών και κατασχέθηκαν ποσότητες αλκοολούχου διαλύματος, φιάλες αλκοολούχων ποτών και εξοπλισμός παρασκευής και εμφιάλωσης.
Ειδικότερα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 606 μπουκάλια λαθραίων ποτών, 1.330 λίτρα αλκοόλης σε πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων, εξοπλισμός μετάγγισης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, 3.522 πλαστές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, 4.774 πώματα σφράγισης, 1.470 κενές γυάλινα μπουκάλια που είχαν ετικέτες διαφόρων εταιρειών και 50 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, το τελευταίο επτάμηνο διακινήθηκαν περισσότερα από 750 μπουκάλια λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Δείγμα των λαθραίων ποτών θα αποσταλεί σε αρμόδια χημική υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ σημειώνεται ότι τα λαθραία ποτά θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »