Προσοχή: Δείτε από ποια ομάδα στο Facebook Έλληνες στη Γερμανία ζητάνε 60 ευρώ συνδρομή Γερμανία






Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι ομάδες ή αλλιώς γκρουπάκια στο Facebook, τα οποία ασχολούνται με θέματα Ελλήνων στη Γερμανία ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο. Μερικά από αυτά παρέχουν συμβουλές και διάφορες άλλες αναρτήσεις, οι οποίες δίνουν πραγματικά τη δυνατότητα στα μέλη τους να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους καταλήγοντας σε κάποια συμπεράσματα. Άλλες πάλι δημιουργούνται αλλά δεν προσφέρουν τίποτα.

Ένα θέμα που έχει ξεσπάσει αυτό το διάστημα με κάποιες από αυτές τις ομάδες είναι ότι προσεγγίζουν ανυποψίαστους χρήστες του Facebook που έχουν ανάγκη από συμβουλές η άλλα θέματα και τους ζητάνε να συνδράμουν οικονομικά για τα έξοδα της ομάδας. Αυτό είναι φυσικά παράνομο και θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Ένα παράδειγμα τέτοιας ομάδας είναι το γκρουπάκι που έχει δημιουργηθεί τελευταία στο Facebook με το όνομα “Hellenne” Gemeinsam & Αktiv (Κρυφή Ομάδα)



Συγκεκριμένα σε χρήστες που γίνονται μέλοι σε αυτή την ομάδα, ενώ έχουν προσκληθεί από κάποιο ήδη υπάρχον μέλος, έρχεται ένα περίεργο μήνυμα στο Facebook, το οποίο αναφέρει τα εξής:

“Η ομάδα Hellenen δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και προσπαθεί με λίγα εκλεκτά για εμάς μέλη για να μπορούμε να δίνουμε ουσιαστική βοήθεια σε Έλληνες στη Γερμανία αλλά και της Ελλάδας. Η ιδέα μας είναι να γίνουμε κάτι σαν σύλλογος και να υπάρξει μία σταθερή βάση για τους μελλοντικούς μετανάστες και για τους ήδη υπάρχων. Μόνος όρος που θεωρώ ότι είναι και ο πιο σημαντικός είναι η συνδρομή για τα μέλη που ανέρχεται στα 60 ευρώ ετησίως. Ερώτησή μου, εσύ συμφωνείς με αυτό το ποσό θέλεις να μας στηρίξεις σε αυτήν την προσπάθεια”.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στην ομάδα του Facebook Έλληνες της Γερμανίας και Αυστρίας – Εργασία & Ζωή” μέλος της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Καλημερα στην ομαδα και καλο Σ/Β.Δημιουργηθηκε μια νεα ομαδα με συνδρομη ετησια.Βρωμα και δυσωδια!!Ο κυριος που τη δημιουργησε,αν και δεν εχει καμια σχεση με την ενοια κυριος,ειναι απατεωνας.Εχει βαλει αρκετους στο χερι με δανεικα κιαγυριστα.Εκμεταλευεται το πατριωτισμο των Ελληνων προς οφελος της τσεπης του. Δυστυχως υπαρχουνε καποιοι που προσπαθουνε να επιβιωσουνε με τον ιδρωτα των αλλων.”



Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
Υπάρχει κάποιος σύλλογος με αυτό το όνομα;
Ποιοι είναι οι διαχειριστές αυτής της ομάδας;
Πως καταθέτει κάποιος τα χρήματα; Σε ποιο λογαριασμό;
Ποια είναι τα μέλη του συλλόγου εάν υπάρχει;
Εάν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιος οργανισμός ή σύλλογος, γιατί ζητούν από τώρα χρήματα;

Επίσης, σε απόσπασμα περιγραφής της ομάδα αναφέρονται τα εξής:

“Θα πρέπει να υπάρχει απλά σύμφωνη γνώμη του προεδρείου στο μέλλον.

Δεν θα θέλαμε να υπάρξουν εκλογές, βέβαια θα ακούσουμε τις δικές σας απόψεις επί του θέματος.

Πρόεδρος, αντιπρόεδρος ταμίας και δημόσιες σχέσεις θα είναι έμμισθες θέσεις διότι απαιτεί πολύ χρόνο. Τα μισά του βασικού μισθού της Γερμανίας.

Εφόσον έχετε διαβάσει τη βασική ιδέα, μπορεί ο καθένας που είναι μέλος της ομάδας να θέσει τους προβληματισμούς του και τις δικές του ιδέες. Στόχος μέχρι τότε θα είναι 500 μέλη που θα δώσουν μία συνδρομή της τάξης των 60 ευρώ ετησίως ο καθένας, προκειμένου να δημιουργηθεί ο σύλλογος-κοινότητα.

Κανένας σύλλογος δεν τα κατάφερε και κανένας στόχος δεν επιτύχει χωρίς την κινητήριο δύναμη που ονομάζεται χρήμα. Οικονομική δύναμη και πατριωτικοί στόχοι θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Μέσω της δράσης μας η Hellenen Gemeinsam & aktiv – Έλληνες μαζί και δραστήριοι θα έχουν φωνή στη Γερμανία”



Η αλήθεια είναι πως αυτός ο τρόπος δε δείχνει να είναι και τόσο σωστός.

Εάν παρ’ όλα αυτά γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, έτσι ώστε να ανακοινώσουμε με στοιχεία τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ομάδας.

Μέχρι τότε να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην εμπιστεύεστε τον καθέναν, ο οποίος χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που δίνει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επικοινωνία μεταξύ των μελών του, έτσι ώστε εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για λύση στα προβλήματα των Ελλήνων στη Γερμανία και απαξιώντας όλες τις άλλες προσπάθειες των μη κερδοσκοπικών οργανισμών να επωφεληθεί οικονομικά.


http://www.allesgr.de/nea/68282/group-ellinon-germania.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »