Η Datsun ξαναδημιουργείται




Θα κατασκευάζει μοντέλα φθηνά προϋπολογισμού για τις αναδυόμενες αγορές
Όπως ανακοίνωσε η Nissan, η Datsun, ξαναρχίζει τη λειτουργία της πολύ σύντομα. Θα κατασκευάζει μοντέλα φθηνά και χαμηλού προϋπολογισμού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του ομίλου, αρχικά τουλάχιστον, στις αναδυόμενες αγορές.


Όπως η Renault με τη Dacia, η οποία κάνει «θραύση» και στην Ευρώπη, έτσι κι η «αδελφή» της Nissan επαναλειτουργεί μια μικρή εταιρεία από το παρελθόν, για να δημιουργήσει οικονομικά αυτοκίνητα και να επεκταθεί ευκολότερα σε χώρες όπως Ινδία, Ρωσία, Νότια Αφρική και Ινδονησία.

Μάλιστα το νέο της μοντέλο θα παρουσιαστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου στο νέο Δελχί, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlos Ghosn.

Το νέο μοντέλο με κωδικό, προς το παρόν, όνομα Κ2, Θα βασίζεται στην προηγούμενη γενιά του Nissan Micra. Ομοίως και το εσωτερικό του θα προέρχεται από αυτό, προκειμένου να κρατηθεί το κόστος χαμηλά και να έχει ανταγωνιστική τελική τιμή.

Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, αναμένεται να έρθει με μια παρόμοια εξαγωνική μάσκα εμπρός, όπως αυτή που αποκαλύπτεται στην teaser φωτογραφία.



Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξοπλίζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.2λτ, που θα δανείζεται επίσης από το Micra. Θα είναι δε, αποκλειστικά βενζινοκίνητο, όπως το υπάρχον μοντέλο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόλο που οι ανατολικές αγορές είναι ο αρχικός στόχος, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Datsun να «εξευρωπαϊστεί» σε δεύτερο χρόνο.
http://simantra.blogspot.gr/2013/05/datsun.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »