Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε ασφάλιση στο αυτοκίνητο σας

bg-auto
Στην χώρα μας σήμερα τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται την τεχνολογική ανάπτυξη και σπεύδουν να αγοράσουν κάποια ασφάλεια αυτοκινήτου μέσω διαδικτύου. Ο λόγος είναι ότι οι online ασφάλειες είναι πιο οικονομικές
γιατί δεν υπάρχει διαμεσολάβηση ασφαλιστή και το ποσοστό προμήθειας προς αυτόν μετατρέπεται σε έκπτωση για τον πελάτη, αλλά και όταν υπάρχουν διαμεσολαβήτριες ιστοσελίδες ενεργοποιούν πακέτα προσφορών που διατίθενται μόνο μέσω Internet. Η χαμηλότερη τιμή στα ασφάλιστρα μας αποτελεί σημαντική αιτία για να προβούμε σε μια online αγορά, όμως θα πρέπει εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάποιους κινδύνους που μπορεί να μας οδηγήσει μια λάθος επιλογή.

Έναν βασικό κανόνα που θα πρέπει να τηρούμε είναι ο εξής: Δεν πρέπει ποτέ να αναζητούμε την καλύτερη επιλογή ανανέωσης της ασφάλειας μας την τελευταία στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, αυτομάτως, περιορίζουμε τον χρόνο που έχουμε διαθέσιμο για κάνουμε την αγορά του συμβολαίου και μειώνουμε την ποιότητα της έρευνας αγοράς που κάνουμε. Γεγονός που μπορεί να επιφέρει μια ακριβότερη επιλογή σε σχέση με αυτή που μπορούμε να βρούμε.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να τονίσουμε ότι μια online ασφάλεια μπορεί να παρουσιάσει πολυπλοκότητα αν μια εταιρεία δεν την γνωρίζουμε. Μπορεί να βρούμε μια φθηνότερη ασφάλεια από αυτή που έχουμε τώρα αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία και να επιβεβαιώσουμε τις παροχές που μας καλύπτει, γιατί είναι πιθανόν η χαμηλότερη τιμή να συνεπάγεται και με λιγότερες παροχές. Οπότε μην ενθουσιάζεστε αμέσως όταν βλέπετε χαμηλές τιμές αλλά ερευνήστε τους ασφαλιστικούς όρους.



Στις περισσότερες online ασφάλειες για να εξυπηρετηθείτε θα πρέπει να έχετε εύκαιρα κάποια στοιχεία όπως είναι ο αριθμός κυκλοφορίας σας, τα προσωπικά σας στοιχεία και ο ακριβής αριθμός των κυβικών του αυτοκινήτου σας. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται από τις εταιρείες με σκοπό να δοθεί η καλύτερη δυνατή προσφορά και όχι μια γενικευμένη τιμή. Για την αποφυγή κακόβουλων πράξεων εναντίον σας εγκαταστήστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του browser σας για να προστατέψετε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που θα εισάγετε και σε καμία περίπτωση μην αποδεχθείτε, αν τυχόν συμβεί, να μοιραστούν οι πληροφορίες σε άλλους φορείς.

Επίσης προφυλάξτε την τσέπη σας από εταιρείες MLM. Πρόκειται για τις γνωστές πυραμίδες που επωφελούνται μέσω referrals(συστάσεις πελατών) από διάφορους συνεργάτες τους, οι οποίοι είναι ανεκπαίδευτοι με ασφαλιστικά ζητήματα. Από όπου και να επιλέξετε το ασφαλιστήριο σας, θα πρέπει να υπάγονται οι διαμεσολαβητές στις αντίστοιχες νομικές διατάξεις.

Η online ασφάλιση αλλάζει όλα τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο. Η σωστή επιλογή οδηγεί σε εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που απολαμβάνουμε. Η προσοχή μας στην επιλογή της είναι απαραίτητη για την τσέπη μας αλλά πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια μας στον δρόμο. Πριν συνεργαστούμε με οποιαδήποτε εταιρεία τα παραπάνω κριτήρια πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν ολοκληρωθεί κάποια ενέργεια.


http://deov.gr/2013/05/30/τι-πρέπει-να-προσέξετε-όταν-κάνετε-ασφ/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »