Όσα απαγορεύονται -δια ροπάλου- στα μικροκύματα






Μπορεί να νομίζεις πως γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς το φούρνο μικροκυμάτων αλλά ίσως υπάρχουν αρκετά που ακόμη αγνοείς.

Το ζέσταμα του φαγητού είναι μια εύκολη διαδικασία αρκεί φυσικά να μην κάνεις το λάθος και βάλεις μέσα τα… απαγορευμένα υλικά. Μάθε ποιες τροφές και σκεύη δεν πρέπει να βάλεις μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για να μην έχεις άσχημες εκπλήξεις.

Τροφές που κρύβουν κινδύνους αν ζεσταθούν στα μικροκύματα


* Φρούτα με τη φλούδα: Δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα να βάλεις φρούτα στο φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Τα σταφύλια για παράδειγμα μπορεί να… εκραγούν και οι σταφίδες είναι ικανές να τον καταστρέψουν! Προσοχή λοιπόν! Καλύτερα να αποφεύγεις να βάζεις φρούτα με φλούδα στα μικροκύματα ενώ αν το κάνεις, φρόντισε να τα έχεις καθαρίσει και να τα τρυπήσεις με ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα.


* Αυγά με τσόφλι: Θεώρησες καλή ιδέα να ψήσεις αυγό στα μικροκύματα; Σκέψου το λίγο καλύτερα. Το εσωτερικό θα ζεσταθεί αρκετά και ο ατμός δε θα έχει από πουθενά να βγει με αποτέλεσμα το αυγό να… σκάσει και να περνάς ώρες προσπαθώντας να καθαρίσεις τα κομμάτια κρόκου κι ασπραδιού.


* Νερό: Μην προσπαθήσεις να βράσεις μια κούπα νερό σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με εγκαύματα. Η αλήθεια είναι πως τα υγρά μπορούν να φτάσουν σε σημείο βρασμού με τα μικροκύματα, χωρίς να υπάρχει καν η ένδειξη φυσαλίδας. Ωστόσο, αν βγάλεις την κούπα με το καυτό νερό, ενδέχεται αυτό θα πεταχτεί στο πρόσωπό σου. Για να αποτρέψεις κάτι τέτοιο να συμβεί, αφενός ζεστανέ το για λιγότερο από δύο λεπτά κι άσε το φλιτζάνι για μισό λεπτό πριν το βγάλεις ή ακόμη καλύτερα προτίμησε τη λύση του βραστήρα, σίγουρη κι ασφαλής.


* Ψωμί: Αν θέλεις να ζεστάνεις ψωμί καλύτερα να μην το κάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά από μόλις 10 δευτερόλεπτα, η υγρασία θα κάνει το ψωμί σου σκληρό και σαν λαστιχο, όπως το μπαγιάτικο. Ο καλύτερος τρόπος για να το ζεστάνεις είναι να το βάλεις μέσα σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά.

* Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές, ειδικά οι αποξηραμένες αφήνουν μια πολύ δυσάρεστη οσμή αν ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμμάτων. Η αιτία είναι η καψαϊκίνη που εμπεριέχουν, που εξατμίζεται όταν εκτίθεται στα μικροκύματα.


Τι σκεύη να χρησιμοποιήσεις στα μικροκύματα;


* Μεταλλικά σκεύη: Όχι δια ροπάλου: Αν και λογικά ήδη το γνωρίζεις καλό είναι να το υπανθυμίσουμε. Τα μικτοκύματα αντανακλώνται από το μέταλλο οπότε ο φούρνος σου μπορεί να χαλάσει ή ακόμη και να εκραγεί. Επίσης μην τοποθετείς μέσα αλουμινόχαρτο για να σκεπάσεις το σκεύος σου, γιατί μπορεί να πάρει φωτιά. Αν θέλεις να το σκεπάσεις προτίμησε να τοποθετήσεις από πάνω ένα πιάτο.


* Πλαστικό: Μόνο αν έχει την ειδική σήμανση: Προσοχή! Μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων δεν μπαίνουν όλα τα πλαστικά! Έλεγξε αν τα μπολ σου έχουν το ειδικό σηματάκι πριν τα βάλεις μέσα στα μικροκύματα.

Ισχύει το κόλπο με το σφουγγάρι ή μήπως όχι;


* Άσε τα «κολπάκια» κι αγόρασε καινούριο: Υπάρχει μια φήμη σύμφωνα με την οποία βάζοντας ένα σφουγγάρι σε φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα, το απολυμαίνεις. Αυτό, όμως, εκτός από αναληθές είναι και μια κακή ιδέα αφού το μόνο που θα πετύχεις είναι να καταλήξεις με ένα καυτό σφουγγάρι και μια κουζίνα που θα μυρίζει απαίσια… Οπότε καλύτερα, πέτα το κι αγόρασε καινούριο!


filenades


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9346.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 σχόλια:

σχόλια
18 Μαρτίου 2018 στις 12:03 π.μ. delete

Do you need a loan? If yes! Contact FIFO Capitals and Mortgages Limited ® for small and large loans amount. We give out loan at 2% interest rate. Contact us today via E-mail at,,,((FIFOCapitals@gmail.com)),,, We also give out from. £5 thousand Pounds to 100 million Pounds for individuals and companies, the credit is open to all regardless of nationality....

Reply
avatar