Προσοχή στις απάτες που σχετίζονται με βοήθεια προς τις Φιλιππίνες










Οι ανυπολόγιστες καταστροφές στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Χαϊγιάν, είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να κάνει έκκληση για βοήθεια σε κυβερνήσεις και ΜΚΟ ανά τον κόσμο, ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.



Ενώ έχουν αναρτηθεί πολλά νόμιμα αιτήματα δωρεών στα κοινωνικά δίκτυα και σε μία σειρά δημοφιλείς ιστοσελίδες, δυστυχώς οι απατεώνες άρχισαν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, δημιουργώντας μηνύματα μέσω email, που περιέχουν ψεύτικα αιτήματα δωρεών.



Η Symantec έχει αποκαλύψει παρόμοιες τακτικές γύρω από τέτοιου είδους τραγωδίες στο παρελθόν, όπως η καταστροφή της Φουκοσίμα ή ο τυφώνας Σάντυ και αναμένει να έρθουν στο φως και άλλες απάτες με παρόμοιο περιεχόμενο τις προσεχείς ημέρες.



Δεδομένου του ύψους της καταστροφής στις Φιλιππίνες και την ανάγκη για βοήθεια να χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα, η Symantec προτρέπει το κοινό να συνεχίζει να συνεισφέρει με τη στήριξη και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει. Παρόλα αυτά, η εταιρεία υπενθυμίζει στο κοινό ότι πρέπει να παραμένει προσεκτικό όταν προχωρά σε online δωρεές.



Η Symantec προτείνει να λαμβάνονται οι παρακάτω προφυλάξεις:
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανοίγετε email με τέτοια αιτήματα
Πιστοποιήστε την αυθεντικότητα του οργανισμού στον οποίο θα μεταφέρετε το ποσό που επιθυμείτε
Μην απαντάτε σε email που απαιτούν να δώσετε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο blog των ερευνητών ασφαλείας της Symantec.







http://e-pcmag.gr/news/symantec-prosoxi-stis-apates-pou-sxetizontai-me-boitheia-pros-tis-filippines

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »