ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα 5 καθημερινά πράγματα που σας ΑΣΧΗΜΑΙΝΟΥΝ χωρίς να το γνωρίζετε!!! (ΛΙΣΤΑ)




Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται κάνετε καθημερινά 5 συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία σας… ασχημαίνουν εν αγνοία σας...

Δεν πρόκειται για υπερβολές, αλλά για δεδομένα που έχουν προκύψει από τα ευρήματα επιστημονικών ερευνών.


Σας τις παρουσιάζουμε!


Κρατάτε κακία…


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Behavioral Medicine», η έλλειψη συγχώρεσης αυξάνει τη δραστηριότητα των νευρώνων, η οποία μειώνει την ποιότητα του ύπνου. Παράλληλα, η μνησικακία αυξάνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και του κινδύνου του διαβήτη.


Τρώτε πολλά γλυκά…


Γνωρίζετε τη γλυκοζυλίωση; Πρόκειται για τη διαδικασία που συμβαίνει όταν η ζάχαρη στο αίμα συνδέεται με τις πρωτεΐνες, σχηματίζοντας νέα μόρια που ονομάζονται τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης ή πιο απλά... γήρανση. Συγκεκριμένα, η ζάχαρη, ενεργοποιεί μία διαδικασία, η οποία καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντας πιο έντονες τις ρυτίδες.


Τρίβετε τα μάτια σας…


Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι απίστευτα λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο και ευάλωτο. Όταν, λοιπόν, τρίβετε τα μάτια σας, το μόνο που πετυχαίνετε δυστυχώς είναι να διασπάτε το κολλαγόνο γύρω από την περιοχή, προκαλώντας ρυτίδες, ενώ σπάτε και τα ευαίσθητα τριχοειδή αγγεία.


Κοιμάστε με το πρόσωπό στο μαξιλάρι…


Πιέζοντας το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, τραυματίζετε το δέρμα σας. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το «τραύμα», επιδεινώνεται προκαλώντας μόνιμες ρυτίδες. Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή η κυκλοφορία του αίματος στο τμήμα του προσώπου που πιέζεται, διαταράσσεται, μπλοκάρεται η ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται.


Δεν πίνετε νερό…


Το νερό βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, το δέρμα αφυδατώνεται, άρα προκαλείται ξηρότητα, χάνει την ελαστικότητά του και είναι επιρρεπές στις ρυτίδες.
onmed- See more at: http://www.gkourou.com/2014/05/5_15.html#sthash.LS074NoL.dpuf



http://www.gkourou.com/2014/05/5_15.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »