Πώς να μη σας κλέβουν όταν αγοράζετε καυσόξυλα.






Toν κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες παράνομες πρακτικές και μεθόδους πώλησης στην αγορά των καυσόξυλων κρούει ο Σύλλογος Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής.

Toν κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες παράνομες πρακτικές και μεθόδους πώλησης που ακολουθούνται από ορισμένους επιτήδειους στην αγορά των καυσόξυλων κρούει ο Σύλλογος Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής (ΣΕΣΚΑ).

«Σύμφωνα με το νόμο, οι έμποροι στερεών καυσίμων οφείλουν να πωλούν και να χρεώνουν τα καυσόξυλα μόνο με βάση τον όγκο, και σε καμία περίπτωση με βάση το βάρος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος διασφαλίζει ότι ο καταναλωτής πληρώνει για μία συγκεκριμένη ποσότητα καυσόξυλων, ανεξάρτητα από την περιεχόμενη σε αυτά υγρασία, η οποία μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ το βάρος τους», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του ΣΕΣΚΑ:

Με σεβασμό στον καταναλωτή και αίσθημα ευθύνης σε μία δύσκολη για όλους περίοδο, ο Σύλλογος Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής (Σ.Ε.Σ.Κ.Α) επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τις νόμιμες μεθόδους αγοράς καυσόξυλων.

Ο Σύλλογος έχει διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί καταναλωτές, οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν αγοράζουν πετρέλαιο, στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, με πρώτη επιλογή τα καυσόξυλα.

Για τον λόγο αυτό, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες παράνομες πρακτικές και μεθόδους πώλησης, με τις οποίες κάποιοι παραβιάζουν τη νομιμότητα σε βάρος των δικαιωμάτων και συμφερόντων των καταναλωτών, λειτουργώντας βλαπτικά για το σύνολο του κλάδου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκο με μονάδα μέτρησης είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού), είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην), τα οποία ορίζονται ως εξής:

· Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από τακτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.

· Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με το νόμο, οι έμποροι στερεών καυσίμων οφείλουν να πωλούν και να χρεώνουν τα καυσόξυλα μόνο με βάση τον όγκο, και σε καμία περίπτωση με βάση το βάρος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος διασφαλίζει ότι ο καταναλωτής πληρώνει για μία συγκεκριμένη ποσότητα καυσόξυλων, ανεξάρτητα από την περιεχόμενη σε αυτά υγρασία, η οποία μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ το βάρος τους.

Σε μια περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες είναι έντονες για το σύνολο της κοινωνίας, ορισμένοι συνεχίζουν να παραβιάζουν το νόμο και το σαφές πλαίσιο που αυτός προβλέπει, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών.


seska

Το διαβάσαμε από το: Πώς να μη σας κλέβουν όταν αγοράζετε καυσόξυλα. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/blog-post_5859.html#ixzz4TfhisjKj

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »