Αν βάζετε κι εσείς τα αυγά στο ψυγείο, πρέπει να το διαβάσετε!





Aν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που καταναλώνουν αυγά τότε θα πρέπει να διαβάσετε την παρακάτω έρευνα! Νέες επιστημονικές μελέτες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε….

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης.




Που μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας μετά την αγορά τους; Μήπως στο ψυγείο; Άνθρωποι από άλλες χώρες έχουν την τάση να διατηρούν τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αβλαβές, μερικές φορές μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία, όπως αναφέρει η Fanpage.gr


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πιο κοινός κίνδυνος από την κατανάλωση αυγών είναι το βακτήριο γνωστό ως Salmonella.

«Σε εργαστηριακές δοκιμές, η εισαγωγή σαλμονέλας σε αυγά είναι πιο επιτυχής στα αυγά που μένουν εκτός ψυγείου«, δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Protection.

Αλλά το National Public Radio ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βάζετε τα αυγά στο ψυγείο, επειδή σχεδόν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες λαμβάνουν μέτρα για την καθαρότητά τους, ελέγχοντας π.χ. τους παραγωγούς. Στην Ευρώπη, τα περισσότερα από τα κοτόπουλα έχουν εμβολιασθεί κατά της σαλμονέλας.

Σύμφωνα με την FDA, τα εμβόλια είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης κατά της σαλμονέλας. Η Marianne Gravely, τεχνικός εμπειρογνώμονας στο USDA για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Υπηρεσία Επιθεώρησης, συμβουλεύει να μην κρατάτε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Ειδικά επειδή δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί αν το κέλυφος των αυγών είναι απαλλαγμένο από παθογόνους παράγοντες.

Επιπλέον, ένα από τα μεινονεκτήματα σχετικά με τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση είναι ότι δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση των τροφίμων. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν ένα κοτόπουλο έχει μολυνθεί με σαλμονέλα ή όχι, έτσι είναι πιθανό ότι τα αυγά – είτε αυτά προέρχονται από ένα μανάβικο, τα αγοράσατε από κτηνοτρόφο ή την πίσω αυλή του γείτονά σας – περιέχουν σαλμονέλα.

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πως θέλετε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας, αλλά θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους που διατρέχετε. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

medicalland.gr

thesecretrealtruth



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »