ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ





Νέο κόλπο σκέφθηκαν οι επιτήδειοι για να αδειάσουν τις τσέπες των θυμάτων τους και μέσω των social media. Η νέα κομπίνα γίνεται μέσω facebook και ο άγνωστος εμφανίζεται σαν φίλος, ζητώντας μια χάρη από το θύμα του.

Η οποία φυσικά κοστολογείται σε.. ευρώ! Η κομπίνα των επιτήδειων, έχει αποδόσει καθώς φαίνεται πως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως συνομιλούν με έναν φίλο τους.

Οι απατεώνες του facebook σκαρφίζονται τα πάντα για να εξαπατήσουν τα θύματά τους. Κάποιοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία προσπαθώντας να σπάσουν κωδικούς ή να εκμεταλλευτούν την περιέργειά μας να αποδεχτούμε ένα μήνυμα και η νέα μόδα τους θέλει να οικιοποιούνται τα στοιχεία των φίλων σας.

Σας στέλνουν αίτημα φιλίας, στο οποίο βλέπεται έναν φίλος σας, απορείται καθώς γνωρίζετε πως είσασταν ήδη φίλοι, αλλά σας εξηγεί πως το κάνει καθώς προχώρησε στη δημιουργία νέου προφίλ γιατί ήθελε να κάνει εκκαθάριση του παλιού.


Τι κάνουν οι επιτήδειοι. Δημιουργούν ένα καινούριο προφίλ με το ίδιο σχεδόν όνομα ενός γνωστού σας και στη συνέχεια σας ζητούν να τους κάνετε μια χάρη. Συνέβη χθες το μεσημέρι σε γνωστό πατρινό. Ο γνωστός – αγνωστος του ζήτησε να του αγοράσει μια κάρτα τύπου paysafe των 50 ευρώ, που χρησιμοποιείται για αγορές μέσω διαδικτύου και να του αποστείλει τον κωδικό καθώς ο άγνωστος δεν μπορούσε να βγει από το γραφείο όπου εργάζεται λόγω φόρτου στη δουλειά.

Μάλιστα τον διαβεβαίωσε πως το απόγευμα θα έπιναν μαζί καφέ και θα του έδινε τα χρήματα. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο απατεώνας μέσω διαδικτύου ήταν πολύ επίμονος, σχεδόν παρακαλούσε για την εξυπηρέτηση και στο τέλος έπεισε το θύμα του να του αγοράσει την κάρτα και να του αποστείλει στο inbox του τον κωδικό.

Οι απατεώνες μέσω facebook χρησιμοποιούν κοντινά σας πρόσωπα ώστε να θέσουν προ των ευθυνών του το θύμα να τους εξυπηρετήσει. Το θύμα από την πλευρά του βλέπει ένα μήνυμα από έναν φίλο και σπεύδει να τον εξυπηρετήσει. Η κομπίνα του επιτήδειου, έπιασε!

http://hellas-now.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%89-facebook-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 σχόλια:

σχόλια
13 Μαρτίου 2017 στις 10:29 π.μ. delete

Γεια σε όλους,
Για γρήγορη και αποτελεσματική δάνειο, μην σπαταλάτε το χρόνο σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε αυτή τη διεύθυνση email για να προκριθεί. Μην διστάσετε σε περίπτωση ανάγκης. Εδώ είναι η διεύθυνση: munhoz.vagner64@gmail.com
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί.

Reply
avatar