Προσοχή: Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει όταν μία μύγα κάθεται στο φαγητό σας!





Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δώσει πραγματική μάχη (αν είστε τυχεροί μόνο) με μία μύγα που γυροφέρνει το φαγητό ή το φρούτο σας το καλοκαίρι;


Και άλλες πόσες έχετε… ηττηθεί, με τη μύγα αφού προσγειωθεί να στρογγυλοκάθεται σε αυτό κάτω από τη μύτη σας μέχρι να αντιληφθείτε την απρόσκλητη επίσκεψή της;

Και είναι οι ίδιες φορές που κάνετε σαν μην συνέβη τίποτα θεωρώντας ότι η μύγα δεν πείραξε το φαγητό σας, αλλά κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να ενοχλεί!

Πόσο ισχύει ωστόσο αυτό;

«Δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε να τρώτε πράγματα στα οποία προσγειώνεται μία μύγα», προειδοποιεί ειδικός εμπειρογνώμονας ελέγχου παρασίτων.

>Και αν δεν… συγκινηθήκατε με αυτό, σας ενημερώνουμε – σύμφωνα πάντα με τον ειδικό – πως μία μύγα, σχεδόν πάντα, θα κάνει εμετό στο φαγητό σας με το που θα προσγειωθεί πάνω του!

Οι μύγες μεταφέρουν κατά μέσον όρο πάνω από 200 είδη επιβλαβή βακτήρια, λόγω κυρίως των… διαδρόμων προσγείωσης που επιλέγουν (βλέπε περιττώματα και σάπια τρόφιμα), τα οποία κάνουν… πάρτι στις χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που υπάρχουν στα πόδια τους.

Όπως μάλιστα προειδοποιεί ο Ron Harrison, εντομολόγος και διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στο Orkin pest control, ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να μεταφερθούν όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια στο φαγητό μας!

Μετά από όλα αυτά, την επόμενη φορά που μια μύγα θα προσγειωθεί στο φαγητό σας, μάλλον θα ξανασκεφτείτε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε. Το να κόψετε πάντως το κομμάτι όπου προσγειώθηκε και να το προσφέρετε σε κάποιο ζωντανό, μάλλον είναι η πιο σοφή επιλογή…

newsbomb.gr

http://katohika.gr/igia/prosoxi-den-fantazeste-ti-simvainei-otan-mia-miga-kathetai-sto-fagito-sas/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »