Ποιο χοντρά τα άρπαξε ο Σημίτης, από τον ΑΚΗ .

Βόμβες έριξε στο Εκ-κεντρικό δελτίο ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Γιάννης Νικόλαου σε ερώτηση του Σπύρου Καρατζαφέρη, για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι στην ογκώδη δικογραφία υπήρχε ιδιόχειρο σημείωμα, του τέως πρωθυπουργού τα Κώστα Σημίτη προς τον κ. Τσοχατζόπουλο όταν αυτός ήταν υπ. Άμυνας στο οποίο του έγραφε:


Άκη το θέμα τον πολεμικών αεροσκαφών θα το χειριστώ εγώ
Επρόκειτο, για την προμήθεια 24 πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ. Ο Άκης και τα επιτελεία είχαν προκρίνει τα F- 15 , διότι κατά τη γνώμη τους ήταν καλυτέρα από τα F- 16 που διέθετε η Τουρκία. Ο πρωθυπουργός κ Σημίτης στο ΚΥΣΕΑ αφού είχε στείλει το σημείωμα στον Άκη, ανέτρεψε την εισήγηση του Πενταγώνου και είπε ότι «θα αγοράσουμε τα F-16.»
Το σημείωμα αυτό κατά τον κ Νικόλαου , υπήρχε στη δικογραφία – η οποία συμπεριλάβανε γύρω στις 12.000 σελίδες- και παρέπεσε .
-Παρέπεσε;
-Διάβασα όλη τη δικογραφία και δεν το βρήκα. Δια προφανώς έχει παραπέσει. Αλλά το σημείωμα υπήρχε, το είχα δει.
Ο λογαριασμός στο Τόκυο
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Νικόλαου, παραδέχτηκε ότι ο κ Τσοχατζόπουλος έχει στα χέρια του αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στο Τόκυο που ανήκει στον αδελφό του Σημίτη.
Για τα λογαριασμό αυτό , που προφανώς κρύβει μεγάλα μυστικά, είχε κάνει έμμεση παραδοχή και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Σπύρο Καρατζαφέρη.
Οι αποκαλύψεις αυτές του κ Νικολάου ίσως να δείχνει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο τέως υπουργός.

Αυτό εξηγεί γιατί πήρε ο Σημίτης τα F-16 έναντι των ανώτερων F-15E? Η απάντηση που είπε το ΕΚκεντρικό Δελτίο στο ΑΡΤ ήταν ότι ο οπλέμπορας των F-16 ήταν ο κ. Λούβαρης γνώριμος του ΠΑΣΟΚ από τα παλιά όταν επί αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου προμήθευσε τα Mirage 2000 ... οπότε σου λέει ο κ. Σημίτης, που να μπλέξω με τον νέο προμηθευτή των F-15, ας πάρω από το παιδί το δικό μας τον κ. Λούβαρη που έχουμε κάνει δουλειές από παλιά με τα MIRAGE 2000 τώρα πάλι τα F-16!...Αυτή είναι η αλήθεια!
http://ixnos.blogspot.gr/search?updated-max=2013-04-25T22:50:00%2B03:00&max-results=20&start=25&by-date=false

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »