ΠΡΟΣΟΧΗ – Κάνετε μπάνιο και όχι ντους……..Δείτε γιατί !!!!!!








Το 70% των ανθρώπων κάνει μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ενώ το 30% έρχεται σε επαφή με το νερό παραπάνω από μία φορά ημερησίως.



Η συνήθεια του να γεμίζουμε την μπανιέρα και να απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο εξαφανίζεται με το χρόνο και οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ένα γρήγορο ντουζ, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι το μπάνιο -εκτός από απολαυστικό- είναι και πιο υγιεινό από το ντουζ.



Ερευνητές από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Βρετανίας- του Εδιμβούργου, του Μάντσεστερ και του Λάνκαστερ, απέδειξαν ότι κάνοντας μπάνιο το σώμα καθαρίζεται καλύτερα αφού το νερό διεισδύει στο σώμα καλύτερα από ό,τι στο ντουζ, αλλά και ψυχολογικά το μπάνιο προσφέρει απόλαυση στον άνθρωπο που δεν συγκρίνεται με το ντουζ.



Στην έρευνα συμμετείχαν 1.802 άτομα και οι επιστήμονες εκτός από το να καταγράψουν τις προτιμήσεις τους για μπάνιο ή ντουζ ήθελαν να σημειώσουν και την επαφή των ανθρώπων με το νερό.



Η μελέτη των επιστημόνων κατέδειξε ότι το 70% των ανθρώπων κάνει μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ενώ το 30% έρχεται σε επαφή με το νερό παραπάνω από μία φορά ημερησίως. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι βρίσκουν ανησυχητικό πως μόνο το 10% των ανθρώπων προτιμούν το μπάνιο από το ντουζ και αυτό επειδή είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες που συνήθως γεμίζουν την μπανιέρα για να πλυθούν και αυτό δεν το κάνουν για λόγους υγιεινής αλλά μόνο για λόγους απόλαυσης.

http://blog.focuswebtv.gr/?p=255908

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »