ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόβα του "ΤΕΛΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" η ταχεία έκδοση ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ!





ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όλα γίνονται για να φτάσουμε στην Κάρτα του Πολίτη και μετά στο τσιπάκι.
ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ;


Με αφορμή το δημοσίευμα περί ταχείας έκδοσης νέων ταυτοτήτων, ζητήσαμε από αγαπητό πνευματικό αδελφό, δικηγόρο στο επάγγλεμα - κι επίδοξο γεωργό βοτάνων - να μας γράψει λίγα πράγματα σχετικά:


Λοιπόν καταρχή το παρακάτω δημοσίευμα φαίνεται αθώο:

Ταυτότητες fast track



Αφού αναφέρεται στην παλιά ταυτότητα. Όμως ας σκεφτούμε τα ακόλουθα:
1) Κατ' αρχήν αυτό θα έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί από το 2005 επειδή: "στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 3242/04 (ΦΕΚ 102/Α΄/24-5-2004), εκδόθηκε η αριθμ: ΔΙΑΔΠ/5185/16-3-2005 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, (ΦΕΚ 373/Β΄/23-3-2005) με την οποία προβλέπεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικώναρμοδιότητας του ΥΠΕΣΔΔΑ, η ισχύς της οποίας αρχίζει από 23-5-2005." ... δηλαδή "τα πιστοποιητικά: α)γέννησης, β)οικογενειακής κατάστασης , γ) εγγραφής ανδρών στα μητρώα αρρένων, καθώς και τα αντίγραφα (ή αποσπάσματα): 1) ληξιαρχικής πράξης γέννησης, 2) ληξιαρχικής πράξης γάμου και 3) ληξιαρχικής πράξης θανάτου, όταν απαιτούνται ως δικαιολογητικά έκδοσης διοικητικών πράξεων, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης Υπηρεσία. "
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8261,d.bGQ

Όμως αυτό ήταν ανέφικτο για τις υπηρεσίες μας και γι' αυτό μέχρι και χθες όταν πήγαινες για να βγάλεις ταυτότητα σε στέλνανε στον Δήμο π.χ. για πιστοποιητικό γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης και δεν θυμάμαι και εγώ τι άλλο.
Σήμερα λοιπόν τι άλλαξε;

2) "Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ 26/11/2012, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΚΑ , ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο κος ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ Αν.Γεν.Δ/ντης Αναπτυξιακών Προγ/των Υπ. Εσωτερικών. "
http://neataksi.blogspot.gr/2014/01/666.html

Τι σημαίνει το παραπάνω; Ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των φακέλων μας, επ! δεδομένων ήθελα να πω !!! Πλέον το φακέλλωμα έγινε ηλεκτρονικό. Διαφωτιστικότατο το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=d6SCH7LL0Gs#t=147 στο 2"35: "Η διάθεση των πληροφοριών πρέπει να πάψει να είναι αρμοδιότητά σας". Το πιάσατε τώρα; Δεν θα έχετε ιδέα τι περιέχει ο φάκελός σας! Σας θυμίζει κάποιες παλιές εποχές;
Τι μένει λοιπόν; Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ που έρχεται να μας το πει η παραπάνω αρχική είδηση σήμερα!

Πλέον μπορούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους να αναζητούν αυτεπάγγελτα έγγραφα-πιστοποιητικά, πράγμα το οποίο δεν μπορούσαν το 2005 όταν τέθηκε ο σχετικός νόμος περί αυτεπάγγελτης αναζήτησης πιστοποιητικών παρ' όλο που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ από το 2005. (Γι' αυτό και τρέχαμε σαν παλαβοί για πιστοποιητικά σε οποιαδήποτε αίτησή μας, ενώ δεν θα έπρεπε! ).

3) Τι άλλο έχουμε πλέον από το καλοκαιράκι; Τον έναν εννιαίο αριθμό:
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 7&catid=13
http://id-ont.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7.html

... οπότε όλα θα είναι έτοιμα για την κάρτα του πολίτη.

Η παραπάνω είδηση λοιπόν είναι σα να λέει "είμαστε έτοιμοι", "κάνουμε πρόβα με την παλιά ταυτότητα, να δούμε που χωλένει και να διορθώσουμε τυχόν λαθάκια και μετά εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς κανένα κώλυμα" !!!

Η παραπάνω είδηση ενημερώνει πάντες ότι όλα είναι πλέον έτοιμα! Το πολυπόθητο μητρώο πολιτών είναι πλέον ηλεκτρονικά έτοιμο (το μάθαμε φέτος τον Ιανουάριο 2014) αλλά πλέον μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ενεργά στην πράξη (τώρα το μαθαίνουμε αυτό με την παραπάνω είδηση) και τώρα κάνουμε το πείραμα με την παλιά ταυτότητα ώστε να δούμε που "μπάζει" και τι χρειάζεται να διορθώσουμε για την άλλη, ντε ... την εξελιγμένη ντε ... με τον έναν αριθμό ντε ... που θα τα έχει όλα μέσα ντε ...
Τώρα εσείς τι λέτε, προλαβαίνουν ή όχι;

σ.σ. και ένα άρθρο για τα "θετικά" που ζουν στη Δανία:
http://www.insurancedaily.gr/blog/59236/ ... μα πόσο θα διευκολυνθεί η ζωή μας τελικά! Έχω πάθει πλάκα ... και που να δεις και με το ελεύθερο wi fi τι έχει να γίνει (αυτό που θα του δώσουν του πολίτη, παρ' όλο που δεν έχει "na fai") ... δεν θα χρειάζεται καν να κουνηθώ, θα το ξέρουν ήδη με το τσιπάκι της κάρτας του πολίτη - όπως οι νέες πιστωτικές και χρεωστικές που μας αντικατέστησαν υποχρεωτικά οι Τράπεζες για το καλό μας - τεχνολογίας RFID (contactless = εξ'αποστάσεως)... βλέπε:http://blog.ots.gr/2013/12/18/%CE%B7-%C ... 0%CF%8C-2/, όπου: "Κάθε αντικείμενο θα χρησιμοποιεί συστήματα αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) όπως το NFC, το Bluetooth Low Energy (Apple iBeacon, Paypal Beacon) και το WiFi για την ανταλλαγή πληροφοριών." ... και το κακό μου το μυαλό σκέφτεται, ως εξής: 1)ανέπαφη κάρτα, 2) περνά δίπλα από συσκευές NFC (Near field communication) ή αλλιώς «επικοινωνία κοντινού πεδίου» συνδεδεμένες μέσω 3) του ελεύθερου wi-fi της πόλης όπου θα στέλνουν τα data κάπου σε κάποιον καιάδα, που εσύ ποτέ δεν θα έχεις πρόσβαση ουάου! ...


hggiken
Το διαβάσαμε από το: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόβα του "ΤΕΛΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" η ταχεία έκδοση ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/05/blog-post_840.html#ixzz30k8pvOWC

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »