Προσοχή κυκλοφορούν πολλά πλαστά χαρτονομίσματα



Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα κρούσματα συναλλαγών με
πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ.

Το φαινόμενο που πλήττει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που επλήγησαν περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα δημοσίευμα της Ιταλικής "La Stampa" τα πλαστά χαρτονομίσματα στη χώρα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 17.2%.
Πλαστά χαρτονομίσματα των 5, των 20 και των 50 ευρώ έχουν κατακλίσει την αγορά της Ιταλίας θέτοντας τις αρχές σε κατάσταση συναγερμού.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη χώρα μας όπου το ποσοστό των πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα των 5 των 20 και των 50 ευρώ διακινούνται καθημερινά, πολλές φορές χωρίς κανένας από τους ανυποψίαστους πολίτες να το αντιλαμβάνεται.

Η κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στη χώρα μας παρουσίασε αύξηση της τάξης του 11.4 % το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ εκτιμάτε ότι τα αντίστοιχα ποσοστά για το 2014 θα είναι αποκαρδιωτικά.

Χαρτονομίσματα των 20 και των… 50 ευρώ προτιμούν οι παραχαράκτες

Σε αγαπημένα των παραχαρακτών έχουν αναδειχθεί τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από τις αρχές ιδιαίτερα μεγάλη προσπχή θα πρέπει να δείχνουν οι πολίτες και στα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα μικρής αξίας διακινούνται… ευκολότερα.
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/07/blog-post_365.html#ixzz38Cy6Uawe

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »