Άνδρο παιδεραστών και παιδοφίλων το facebook - Συγκλονιστικά στοιχεία






Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί σύνοψη πολύμηνων ερευνών στα σκοτεινά μονοπάτια του facebook. Μέσα από αυτή, επιθυμούμε να καταδείξουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την άγνοια και αδιαφορία των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, επιτρέποντας στη γιγάντωση του φαινομένου.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μόνο για τους πρώτους πέντε μήνες του 2016, έχουν συλληφθεί εννέα παιδεραστές στη χώρα μας. (Δείτε τη σχετική λίστα εδώ). Στη παρούσα ανάρτηση, θα σας αποδείξουμε με ακλόνητα στοιχεία, πως το facebook έχει γίνει το νούμερο 1 μέσο προσέλκυσης θυμάτων από τους παιδόφιλους. Θα σας αποδείξουμε επίσης, πόσο αδαείς είναι οι ενήλικοι και ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου, εκθέτοντας τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους σε ασύλληπτους κινδύνους.



Το facebook διατείνεται πως διαθέτει πανίσχυρες δικλείδες ασφαλείας όσο αφορά τον έλεγχο παραβατικών πράξεων και στη προκειμένη περίπτωση, συμπεριφορών που εκθέτουν ανηλίκους σε κίνδυνο. Η αλήθεια, απέχει έτη φωτός. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δεκάδες σκουπιδοσελίδες και γκρουπ που απευθύνονται σε νεαρούς και ανήλικους χρήστες, πολλές από τις οποίες διαχειρίζονται ενήλικοι. Επιπλέον, όπως έχουμε ξαναγράψει, υπάρχουν σελίδες που απευθύνονται ανοιχτά σε παιδόφιλους.



Μια από αυτές, ήταν η σελίδα ''Μας αρέσουν οι μικρές'' όπου τα μέλη ανεβάζαν κατά κόρον (κλεμμένες) φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών. Μετά από 5 μήνες λειτουργίας και ύστερα από δεκάδες αναφορές, η εν λόγο σελίδα κατέβηκε μόλις πριν λίγες ημέρες. Ακολουθούν μερικές εικόνες από την εν λόγο σελίδα. Αναλυτικά για τη περίπτωση, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως όλο το υλικό προέρχεται από προφίλ ανήλικων κοριτσιών που ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους κατά κόρον και δε φροντίζουν να τις ''κλειδώσουν'' με αποτέλεσμα να είναι προσβάσιμες από όλους. Κατόπιν, αυτές οι εικόνες γίνονται αντικείμενο ανταλλαγής ή αγοραπωλησίας μεταξύ παιδοφίλων, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς παρακάτω.



ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ


















Η Ελληνική παιδοφιλική ''κοινότητα''



Το facebook εκτός από το να ενώνει φίλους και συγγενείς, ενώνει και τους παιδόφιλους. Μέσα λοιπόν από σελίδες κοινού ενδιαφέροντος, οι παιδόφιλοι επικοινωνούν μεταξύ τους και ανταλλάσσουν παιδικές φωτογραφίες που τα παιδιά σας, ανυποψίαστα τους προσφέρουν (άθελά τους ή μερικές φορές με ανταλλάγματα). Στα πλαίσια έρευνας μας, προσεγγίσαμε άτομο με σκοπό την αγορά παιδικών φωτογραφιών. Αναλυτικά η συνομιλία, βρίσκετε εδώ. Σας παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα.










Ανεύθυνοι γονείς



Θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τους ανήλικους για την άγνοιά τους έναντι των κινδυνων που κρυβει το facebook. Το εξοργιστικότερο όλων όμως είναι πως πολλές φορές, οι ίδιοι οι γονείς προσφέρουν απλόχερα φωτογραφικό υλικό σε παιδόφιλους, χωρίς να το γνωρίζουν.



Το περασμένο Μάρτιο, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα για να διαπιστώσουμε πόσο ευκολο είναι να υποκλέψουμε τις φωτογραφίες των παιδιών που τόσο απερίσκεπτα ορισμένοι γονείς ανεβάζουν στο ίντερνετ. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι εξαιρετικά εύκολο για τον οποιοδήποτε να κλέψει και να εμπορευθεί τις φωτογραφίες σας. Αναλυτικά, η έρευνα εδώ. Ακολουθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.










Συμπεράσματα



Το facebook δε παρέχει καμία ασφάλεια σε γονείς και παιδιά! Τα ελληνόπουλα και οι γονείς τους, έχουν μαύρα μεσάνυχτα όσων αφορά τη προστασία από τους διαδικτυακους κινδύνους. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι ''περήφανοι'' γονείς, ανεβάζουν κατά κόρον φωτογραφίες που αξιζούν χρυσάφι στα χέρια παιδοφίλων. Σύμφωνα με έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. το 2013, περί τους 800 παιδόφιλους κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Στη πραγματικότητα, ο αληθινός αριθμός παιδόφιλων και άτομων με παιδοφιλικές τάσεις, είναι πολλαπλάσιος. Η παιδοφιλία είναι μια πραγματικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και όλοι οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους.



Προσοχή: Τι πρέπει να κάνετε εάν εντοπίσετε παιδόφιλο στο facebook. Ενδέχεται το παιδί σας να παρενοχληθεί από παιδόφιλο. Πολλοί εξ αυτών, χρησιμοποιούν φεύτικα στοιχεία προφίλ, νομίζοντας πως με αυτό το τρόπο θα αποφύγουν τον εντοπισμό. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει. Αρκεί ένα screenshot από το προφίλ του δράστη για να εντοπίσουν οι αρχές τα ίχνη του. Ακόμη και αν το προφίλ απενεργοποιηθεί, είναι πανεύκολο για την αστυνομία να εντοπίσει το άτομο που διαχειρίζεται το προφίλ. Στο screenshot, θα πρέπει να φαινεται η πλήρη ηλεκτρονική διεύθυνση, όπως στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε. Μη διστάσετε ούτε στιγμή να απευθυνθείτε στις αρχές.




Για το τέλος σας κρατήσαμε μια συνομιλία σε σχόλια φωτογραφιας ανήλικης που ανέβηκε (εν αγνοία της) σε σελίδα που συχνάζουν παιδόφιλοι. Η αναισθησία και το θράσος ορισμένων είναι εξοργιστική.




http://www.terranovaincognita.gr/#!%CE%86%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/cjds/5729d3250cf2c0d03b66fa08

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »