Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.








Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες.


Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων,
ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έως και σήμερα, έκλειναν σχολικές μονάδες κατά περίπτωση, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών.

Σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 89.

Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.


Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση
της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.





Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η κατάσταση του ασθενούς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.


11 κρούσματα τη Δευτέρα

Όπως γνωστοποίησε χθες ο κ. Τσιόδρας, οι 56 από τους ασθενείς προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, 47 ήταν στο γκρουπ και εννέα οι επαφές τους.

Συνολικά 27 ασθενείς νοσηλεύονται, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς είναι σε απομόνωση στις οικίες τους.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος
του υπουργείου, τέσσερα από τα χθεσινά κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν ιστορικό έκθεσης και παραμένει άγνωστο το πώς κόλλησαν την ασθενεία.

«Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων», προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας πως στόχος αποτελεί η μείωση της διασποράς του ιού.

cnn.gr


https://kyklwpas.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »