Ανάκληση Toyota Yaris. Δείτε ποια και πόσα αυτοκίνητα αφορούν την Ελλάδα




Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλο YARIS.




Η προληπτική αντικατάσταση αφορά σε 555 οχήματα, παραγωγής από τις 13 Ιανουαρίου 2015 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα στους εμπρός τροχούς με αμορτισέρ-γόνατα τα οποία είναι στηριγμένα στο αμάξωμα μέσω βάσεων με ρουλεμάν γονάτου και συγκροτημάτων στήριξης της εμπρόσθιας ανάρτησης. Σε περίπτωση εφαρμογής υψηλού φορτίου στο γόνατο, για παράδειγμα κατά τη διέλευση από κάποιο μεγάλο σαμαράκι του δρόμου, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης δυσλειτουργίας στο εξάρτημα της βάσης στήριξης με ρουλεμάν. Εάν αυτό συμβεί, ο οδηγός ίσως παρατηρήσει ένα μη φυσιολογικό θόρυβο κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα ή κατά τηπεριστροφή του τιμονιού. Εάν το όχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, υπάρχει ενδεχόμενο αποκόλλησηςτου άνω μέρους του αμορτισέρ, µε αποτέλεσμα την απώλεια σταθερότητας του οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό ατύχημα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).
Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
http://toumba-lights.blogspot.gr/2016/06/toyota-yaris.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »