ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε αν δικαιούστε και εσείς 15.500 ευρώ από το Facebook!





Δικαιωμένος και κατά 13.000 λίρες πλουσιότερος βγήκε από μία δικαστική διαμάχη με τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ένας νομικός στην Αργεντινή...


Γιατί μπορεί, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, όλα να ήταν εις βάρος του, μαρτυρώντας χαμένη υπόθεση, ωστόσο ο Enrique Novo, όχι μόνο διέψευσε όλα τα προγνωστικά, αλλά διεκδίκησε και πήρε αποζημίωση για κάτι που έχει συμβεί σε χιλιάδες χρήστες του Facebook: να δημιουργήσει κάποιος ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομα και τα στοιχεία του!

Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος, αλλά και δημόσιος υπάλληλος, βασίστηκε μάλιστα στο ότι «το ψεύτικο προφίλ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εικόνα του και να παραπλανήσει τους άλλους χρήστες».
novo2

Πήγε λοιπόν το Facebook στα δικαστήρια, όπου ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας αποφάσισε ότι το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα έπρεπε να διαγράψει το ψεύτικο προφίλ, αλλά και να ενημερώσει για το συμβάν όλους τους φίλους και των δύο λογαριασμών!

Και μπορεί το Facebook να διέγραψε το ψεύτικο προφίλ, ωστόσο ξέχασε να… ενημερώσει τους φίλους. Κάτι που ώθησε αρχικά το δικαστή να επιβάλει αποζημίωση 15 λιρών για κάθε μέρα που το προφίλ βρισκόταν «στον αέρα» και αργότερα να υποχρεώσει το Facebook να καταβάλει κάτι περισσότερα από 15.500 ευρώ ως αποζημίωση στον Novo!

Αν μάλιστα το Facebook αρνηθεί να συμβιβαστεί με την εντολή, οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να το «αναγκάσουν» (σε νόμιμα πάντα πλαίσιο) να πληρώσει το δικηγόρο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το μισό ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα…


http://www.loutrakiblog.gr/2016/09/15500-facebook.html

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »