ΕΦΕΤ Νέες ποσότητες ύποπτου ηλιελαίου



Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί στο καταναλωτικό κοινό η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκε νέα ποσότητα επιμολυσμένου ηλιελαίου σε μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστήματος τροφίμων.


Μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε ότι στις 9 Μαΐου διακινήθηκε επιμολυσμένο ηλιέλαιο από την αλυσίδα Lidl Ελλάς. Πρόκειται για επιμολυσμένο ηλιέλαιο, το οποίο διακινήθηκε μέσω του Βελγίου, συνολικής ποσότητας 356.400 λίτρων με ημερομηνία λήξης 30.6.2009. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων ποσοτήτων.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαδικασία της σταδιακής απόσυρσης του συνόλου του ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου επιμολυσμένου
ηλιελαίου ουκρανικής προέλευσης αλλά και σειράς προϊόντων που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο ηλιέλαιο ως πρώτη ύλη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Πρόκειται για την υπόθεση που έγινε γνωστή στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. 
Η συνολική επίμαχη ποσότητα φέρεται να διακινήθηκε στη χώρα μας μέσω Ελβετίας από δύο ελληνικές εταιρείες εισαγωγής (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕ και ΜΑΝΟΣ ΑΕ) Οι 835 τόνοι παρέμειναν, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΦΕΤ, στις αποθήκες της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΕ και δεν διακινήθηκαν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διακινήθηκαν 935 τόνοι ως εξής: Οι 682,66 τόνοι στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και 251,9 τόνοι στην εταιρεία ΕΛΑΪΣ-UNILEVER AE. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ήδη προβεί σε διαδικασίες ανάκλησης και ενημέρωσης των καταναλωτών.
https://www.makthes.gr/efet-nees-posotites-ypoptoy-ilielaioy-16723

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 σχόλια:

σχόλια
9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 9:28 μ.μ. delete

Ήμουν θύμα απάτης, αλλά όταν είδα μια ανάρτηση σχετικά με ένα δάνειο για το πώς μια γυναίκα με τρία παιδιά πήρε δάνειο από την προσφορά δανείου του Mr. Christ Harmony, συγκλονίστηκα. Μόλις εγκρίθηκε το δάνειό μου στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και έλαβα το δάνειό μου στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Εάν βρίσκεστε σε οικονομική κρίση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ιδιωτικό δανειστή που χορηγεί δάνειο με επιτόκιο 2% σε όλο τον κόσμο . Λάβετε το νόμιμο δάνειό σας στην προσφορά δανείου Mr. Christ και σταματήστε να χάνετε χρόνο με ψεύτικους δανειστές. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω e-mail: christharmonyloanfund@gmail.com

Reply
avatar