Προσοχή!! Μεγάλη πλεκτάνη σε Κατερίνη και άλλες πόλεις από Βούλγαρους.Πως τα χρήματά μας καταλήγουν στην Βουλγαρία!! Εξαπατούν και κατακλέβουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ξεσκεπάζουμε την απάτη καρέ καρέ. (φωτογραφίες)
Μόνο αυτό μας έλειπε.
Δε μας έφταναν όλοι οι λαθρό που μας κουβάλησαν έχουμε και εισαγόμενους επαίτες. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείτε το εξής φαινόμενο τόσο στην Κατερίνη όσο και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδος: Λεωφορεία γεμάτα με Βούλγαρους κυρίως από περιοχές δίπλα στα ελληνικά σύνορα έρχονται για επαιτιακό τουρισμό. Άλλοι από αυτούς ζητιανεύουν, άλλοι πουλάνε μικροπράγματα και άλλοι απλά είναι …ελαφροχέριδες. Υπάρχουν ολόκληρα χωριά που ζουν από αυτό. Οι ομάδα των Makedones News έκανε έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό στην Κατερίνη και σας το παρουσιάζει μαζί με φωτογραφικό υλικό... Να σημειωθεί ότι η αστυνομία είναι ενήμερη σχετικά με το θέμα και ότι προβαίνει σε συλλήψεις όταν πέσει κάτι στην αντίληψή της ή όταν γίνει κάποια καταγγελία.

Γι αυτό λοιπόν όταν σας προσεγγίσουν, είτε για να σας πουλήσουν οτιδήποτε είτε για να σας ζητήσουν χρήματα αρνηθείτε και με τρόπο ενημερώστε την αστυνομία . Μη σας ξεγελούν τα άπταιστα ελληνικά τους, ΔΕΝ είναι Έλληνες και ΔΕΝ έχουν πραγματική ανάγκη!! Απλά με αυτό τον τρόπο , κοροϊδεύοντας σας, βγάζουν μεροκάματο και μάλιστα υπερδιπλάσιο από αυτό που βγάζετε εσείς.
Βασικά … «αξεσουάρ» της δουλειάς τους είναι παιδιά, όλων των ηλικιών…

Από βρέφη στην αγκαλιά της μητέρας τους , παιδάκια που τα κρατούν απ το χέρι και φυσικά λίγο μεγαλύτερα παιδιά που είναι σε θέση να βγάλουν το μεροκάματό τους μόνα τους.
Εξάλλου τα παιδιά πάντα προκαλούν τον οίκτο και το ενδιαφέρον όλων μας!!
«Εργάζονται» κυρίως σε πολυσύχναστα μέρη για ευνόητους λόγους , προτιμούν κυρίως τον πεζόδρομο της Κατερίνης και τη λαϊκή αγορά.

Πάμε λοιπόν να δούμε καρέ καρέ τι ακριβώς κάνουν.
Σάββατο πρωί στον πεζόδρομο Κατερίνης η κυρία μα το νάρθηκα που βλέπεται στην πιο πάνω και στην πιο κάτω φωτογραφία έχοντας φορέσει ένα λυπημένο ύφος στο πρόσωπό της εκλιπαρεί τους περαστικούς σε βοήθεια.


Δέκα μέτρα πιο πέρα ο κύριος που βλέπετε πιο κάτω ζητάει επίσης βοήθεια και πολλές φορές μάλιστα γίνεται επίμονος.
Έχει και ένα κοριτσάκι μαζί του που φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία να απλώνει το χέρι στην κυρία. Βλέπετε είναι και τα παιδιά καλά δασκαλεμένα.Πάμε τώρα μισή ώρα ακριβώς αργότερα στην περιοχή του ΚΤΕΛ Κατερίνης. Όπως μπορείτε να διακρίνετε στο βάθος της εικόνας βρίσκεται η ίδια κυρία με το νάρθηκα που βρισκόταν και στον πεζόδρομο . Για όσους δεν γνωρίζουν μιλάμε για μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Πως στην κατάστασή της περπάτησε σε λιγότερο από μισή ώρα τόση απόσταση;Η απάντηση απλή : Την μετέφεραν με βανάκι που έχουν μαζί τους γι αυτή ακριβώς τη δουλειά. Το ίδιο έκανε και ο γεματούλης νεαρός που βλέπετε στη φωτογραφία. Αφού τηλεφώνησε κάπου με το κινητό του δείτε τι ακολουθεί.
Βλέπετε έφτασε το βανάκι περισυλλογής!! Και δεν είναι μόνο ο νεαρός που επιβιβάζεται αλλά και η κυρία με το νάρθηκα και ένας ακόμη.Στη συνέχεια το βανάκι κατευθύνθηκε στη λαική αγορά που γίνεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το ΚΤΕΛ.Εμείς τους ακολουθήσαμε διακριτικά για να δούμε τη συνέχεια. Ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η λαική αγορά πήραν άλλους τρεις άνδρες με την πραμάτεια τους.

Δεν στάθηκε δυνατόν να βγάλουμε φωτογραφίες γιατί ήμασταν πολύ κοντά και θα γινόμασταν αντιληπτοί. Πολλοί καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή του Κτελ, μας κατήγγειλαν ότι την συγκεκριμένη ημέρα πολλοί απ αυτούς πέρασαν από τα καταστήματά τους πουλώντας μικροπράγματα ή ζητιανεύοντας.Σε επικοινωνία με την αστυνομία μάθαμε ότι έγιναν συλλήψεις κάποιον ατόμων από τη συγκεκριμένη ομάδα μετά από καταγγελίες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια τέτοιων "επισκέψεων" έχουμε σωρεία μικροκλοπών.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι: Σταματήστε να λυπάστε και να βοηθάτε αυτά τα άτομα που σας κοροιδεύουν για να σταματήσει η καλοστημένη επιχείρηση που έστησαν κάποιοι επιτήδειοι.

Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι μιλάνε άπταιστα τη γλώσσα μας.
Όλα τα χρήματα που δίνεται καταλήγουν εκτός Ελλάδος. Αν θέλετε να βοηθήσετε υπάρχουν πολλοί τρόποι.
Αν δεν αποκομίζουν κέρδη θα σταματήσουν να έρχονται.

Τέλος καλούμε τόσο τις εισαγγελικές αρχές όσο και την Αστυνομία να εξετάσουν και να ασχοληθούν με το θέμα σοβαρά. Υπάρχουν υπόνοιες ότι τους διευκολύνουν και κάποιοι δικοί μας.

https://makedones-news.blogspot.gr/2016/09/blog-post_0.html?spref=fb

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »