Σε ποια σημεία του προσώπου δεν πρέπει να σπάζετε ποτέ σπυράκια – Κίνδυνος θανάτου!









Είναι ευρέως γνωστό ότι όταν σπάμε τασπυράκια ή τα στίγματα στο πρόσωπό μας κινδυνεύουμε με μολύνσεις ή με την πρόκληση μόνιμων ουλών.

Παρ’ όλα αυτά, λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να το… ρισκάρουμε, αφού δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε μέρες ολόκληρες με αυτά τα αηδιαστικά πράγματα στο πρόσωπό μας. Ωστόσο ο κίνδυνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φαντάζεστε, αφού αυτή η παρέμβαση στο δέρμα μας μπορεί να μας στοιχίσει πολύ περισσότερο από ένα σημάδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, που επικαλείται διακεκριμμένους δερματολόγους, υπάρχει μια περιοχή στο πρόσωπό μας, γνωστή ως το «τρίγωνο του κινδύνου» όπου η εμφάνιση μόλυνσης μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπλοκές οδηγώντας ακόμα και σε θάνατο.

Το «τρίγωνο του κινδύνου» περιλαμβάνει μέρος των ματιών, την ράχη της μύτης, τις γωνίες του στόματος και το άνω χείλος. Τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτήν την περιοχή συνδέονται με το πίσω μέρος του κεφαλιού και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι οι μολύνσεις που εκδηλώνονται εκεί «χτυπούν» κατευθείαν το κέντρο του νευρικού συστήματος.

Παρόλο που σπάνια αυτές οι μολύνσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο, η απώλεια όρασης και η μόνιμη παράλυση είναι δύο ακόμη επιπλοκές για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε. Και η πρόσκαιρη… ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει το σπάσιμο ενός σπυριού σίγουρα δεν αξίζει να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις.


tribune.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »