Πολλοί ειδικοί του τεχνολογικού κλάδου έχουν συμπεράνει πως το Messenger της εταιρείας Facebook είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης των μεγάλων εταιρειών.
Το δε Facebook έχει αναβαθμίσει το Messenger τόσο πολύ που μπορεί να κάνει κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να ειδοποιεί τον χρήστη, κάτι που ανησυχεί τους χρήστες του παγκοσμίως.
Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στο κινητό τους την εφαρμογή messenger, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τι εφαρμογή εγκαθιστούν στη συσκευή τους και τι ακριβώς έχουν αποδεχτεί στους όρους εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Η δε εφαρμογή Messenger έχει ''κατέβει'' σε κινητά, περισσότερο από 1 δις φορές, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει για τους νέους κανονισμούς του τεχνολογικού κολοσσού.
Ας δούμε τι μπορεί να κάνει αυτή η εφαρμογή από μόνη της (κι ας ισχυρίζεται το facebook ότι χρειάζεται δήθεν η συγκατάθεση του χρήστη)
-Μπορεί να αλλάξει σύνδεση δικτύου αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ζητήσει από τους χρήστες την άδεια τους, καθώς κάποιες οι κλήσεις μπορεί να κοστίζουν και χρήματα.
-Έχει την άδεια να στέλνει μηνύματα σε οποιοδήποτε αριθμό χωρίς να ζητά άδεια από τον χρήστη.
-Μπορεί να καταγράψει τι λέτε εκτός και εντός της εφαρμογής χωρίς την άδειά σας ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση.
-Να ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου και να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανά πάσα στιγμή χωρίς να σας ζητήσει άδεια.
-Μπορεί να ψάξει στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας και να μοιράσει τα δεδομένα.
-Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάσει τις επαφές του τηλεφώνου.
-Μπορεί επίσης να δει με ποιες επαφές επικοινωνείτε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των email.
-Μπορεί να μοιράσει με άλλες εταιρείες αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας.
-Το Messenger μας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας!
Σαν να μην έφτανε αυτό, τελευταία αποκαλύφθηκε ότι και το Messenger ηχογραφεί συνεχώς τις συνομιλίες μας, είτε μιλάμε στη συσκευή μας, είτε μιλάμε σε άλλους και την έχουμε απλώς αφημένη δίπλα μας!
Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως, που κάποια εφαρμογή Android ζητά παρανοϊκές άδειες για να λειτουργήσει “τέλεια” σε ένα smartphone ή tablet, αλλά τώρα φαίνεται πως πάρα πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει, αν και περισσότεροι συνεχίζουν να αδιαφορούν, είτε να το αγνοούν.
Επειδή μπορεί να δυσπιστείτε σε αυτό που λέμε, να πληροφορήσουμε ότι και το ίδιο το Facebook, δεν αρνείται, ότι όντως μας ...παρακολουθεί.
Επιπλέον, οι άνθρωποι του facebook, παραδέχονται ότι το Messenger παρακολουθεί το περιβάλλον μας συνεχώς, αλλά, όπως λένε, με καθαρά “αθώες” προθέσεις.
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί μόνο τα ενδιαφέροντά μας, προκειμένου να μπορεί να μας προτείνει μετά διάφορες δημοσιεύσεις που πιθανά μας ενδιαφέρουν. Λες και κάτι τέτοιο κάνει την όλη υπόθεση, λιγότερο ανατριχιαστική.
Αν δεν το πιστεύετε, διαγράψτε την εφαρμογή και μετά επανεγκαταστήστε την.
Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα δείτε να εμφανίζονται αναδυόμενα παράθυρα που θα ζητούν πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις πτυχές της συσκευής σας.
Τώρα, προσέξτε την ορολογία που χρησιμοποιείται στο ''συμφωνητικό''.
Σύμφωνα με την Kelli Burns, καθηγήτρια τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στην αρχή η λειτουργία αυτή δεν υπήρχε, αλλά αργότερα, όταν θέλησε να ελέγξει αν κάτι τέτοιο όντως συνέβαινε, παρατήρησε ότι οι διαφημίσεις που δεχόταν, άλλαζαν ανάλογα με τις συζητήσεις που είχε με άλλους για τα ενδιαφέροντά της, και συμμορφώνονταν με αυτά.
Βέβαια, το Facebook αρνήθηκε τη χρήση της λειτουργίας για διαφημιστικούς σκοπούς στο Independent, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η λειτουργία χρησιμοποιείται για ''καλύτερη ρύθμιση'' της εφαρμογής στις ...ανάγκες μας!
Βέβαια, το καλό είναι ότι έχετε (ακόμη) τη δυνατότητα να αλλάξετε αυτή τη λειτουργία από τις “Ρυθμίσεις”, απαγορεύοντας έτσι την παρακολούθησή σας.
Στη συσκευή σας θα πρέπει λοιπόν να πάτε στις “Ρυθμίσεις” και να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε camera και στο μικρόφωνο, σε Messenger και Facebook.
Δυστυχώς, ένεκα της ευκολίας, έρχεται και η απεμπόληση της προσωπικής μας ζωής και του απορρήτου μας.
Δείτε λοιπόν, αν αξίζει κάτι τέτοιο και πράξτε ανάλογα...
https://www.ksipnistere.com/2021/06/messenger.html
1 σχόλια:
σχόλιαΉμουν θύμα απάτης, αλλά όταν είδα μια ανάρτηση σχετικά με ένα δάνειο για το πώς μια γυναίκα με τρία παιδιά πήρε δάνειο από την προσφορά δανείου του Mr. Christ Harmony, συγκλονίστηκα. Μόλις εγκρίθηκε το δάνειό μου στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και έλαβα το δάνειό μου στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Εάν βρίσκεστε σε οικονομική κρίση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ιδιωτικό δανειστή που χορηγεί δάνειο με επιτόκιο 2% σε όλο τον κόσμο . Λάβετε το νόμιμο δάνειό σας στην προσφορά δανείου Mr. Christ και σταματήστε να χάνετε χρόνο με ψεύτικους δανειστές. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω e-mail: christharmonyloanfund@gmail.com
Reply